mandag 21. desember 2020

Jeg foreslår at vi våkner av Beate Grimsrud

Denne boka vant Brageprisen for 2020. Vi møter livsglade Vilde som er midtveis i livet. En dag får hun en nedslående beskjed om at hun har brystkreft. Vilde må mobilisere og gå i gang med behandling. Dette er en bok om sykdom med tungt tema, men likevel har den et humoristisk preg til tider. Boka er bra og jeg likte mange av beskrivelsene og sitatene, men jeg kunne godt vært foruten historien om rotta og reven som for meg ble et forstyrrende element. Terningkast: 4. 



torsdag 17. desember 2020

Elsker, elsker ikke av M.J. Arlidge

Dette er sjuende bok i serien om Helen Grace. Heller ikke denne gangen blir jeg skuffet. Dette er i likhet med de andre bøkene fra denne forfatteren, er skikkelig page-turner med korte og lettleste kapitler. Helen tror først at hun har kommet til et ulykkested ved en trafikkulykke, men oppdager raskt at det er her snakk om et drap. En gift småbarnsmor er brutalt myrdet. Flere drap skjer, og etterhvert er Helen og temaet på sporet av hvem det er. Terningkast: 5. 



søndag 13. desember 2020

Bruddstykker av Karin Slaughter

Andrea og moren Laura er på shopping der de plutselig havner midt i et blodbad. Moren reagerer helt annerledes enn det Andrea hadde forventet, og Andrea begynner å skjønne at hun ikke kjenner sin mor så godt som hun har trodd. Hva skjuler moren? Andrea tvinges ut på en desperat flukt, som vil bringe død over dem begge dersom hun mislykkes. Forfatteren er amerikansk, og noe av handlingen er lagt til Oslo. Terningkast: 4. 



Andre guder av Jørgen Brekke

Jonny blir trollbundet av Linda. Men Linda har en plan. Jonny blir med henne på vekkelsesmøter der den karismatiske predikanten Peter Isaksen taler til menigheten. Linda flytter inn hos han, men er stadig ute i hemmelige ærend. Jonny blir sjalu, og mistenker at Linda har noe på gang med Isaksen. En tynn bok på kun 145 sider. Velskrevet, men kanskje litt overfladisk. Terningkast: 4. 



mandag 7. desember 2020

Krypdyrmemoarer av Silje O. Ulstein

Elleve år gamle Iben forsvinner fra kjøpesenteret da moren og hun er på handletur. Moren Mariam setter seg i bilen og kjører langt i villrede. Et kollektiv får en tigerpyton som kjæledyr, og Liv som bor der får et helt spesielt forhold til den. Dette er en mørk thriller som hopper litt att og fram i tid, og der den røde tråden sakte men sikkert kommer fram. Anbefales! Terningkast: 5. 



Dødelig bekjentskap av Peter Swanson

Henrietta og mannen hennes Loyd blir invitert til naboen for å bli kjent. Under besøket oppdager Henrietta en pokal som hun er sikker på tilhører en mann som ble drept og frarøvet denne gjenstanden for to år siden. Hen prøver å komme til bunns i dette. Er naboen en morder? Denne boka synes jeg var en skikkelig opptur etter de to forrige jeg har lest av samme forfatter (Den tikkende kvinnen og Hennes største frykt). Terningkast: 5.