tirsdag 18. juni 2024

Kokain av Pascal Engman

En død mann blir funnet i skjærgården utenfor Stockholm. Samtidig flyter kokainen billig, og de kriminelle gjengene bruker brutal vold for å markere sine posisjoner. Et drap skjer på åpen gate i det mest belastede strøket av byen, men ingen tør å snakke med politiet. Politietterforsker Vanessa Frank er på plass, men denne saken får private konsekvenser for datteren hennes, Cecilie. Nok en gang leverer Engman ypperste krim! Terningkast: 5. 



tirsdag 11. juni 2024

Da vi var yngre av Oliver Lovrenski

Ivor vokser opp for raskt og savner det han aldri har hatt. Med seg har han Marco, Arjan og Jonas. De har ikke så mange andre, men de har hverandre. Vi finner ikke et eneste punktum i denne boka, og skrivestilen er kebabnorsk. For min del ødela dette min leseopplevesle. Jeg klarte rett og slett ikke å synke inn historien da mitt vokabular ikke er tilstrekkelig her. Terningkast: 1. 











Jordmoren i Berlin av Anne Stern

Vi begfinner oss på 1920-tallet. En kvinne blir funnet død, druknet i elva Spree. Politiet tror hun har tatt sitt eget liv. Kan det stemme? Hulda Gold, en ung jordmor, er på jobb hos den druknedes nabo, som nekter å tro at det dreier seg om selvmord. Hulda og kriminalkommisær Karl North prøver å navigere seg i byens skyggesider for å finne ut hva som egentlig skjedde. Denne ble kjedelig. Terningkast: 2. 




Løgnernes spill av Clare Macintosh

Realityprogrammet "Exposure" spilles inn, der syv mennesker deltar. Disse har alle hver sin hemmelighet som har forandret livet deres. Dette spillet handler om å avsløre disse hemmelighetene. Under innspillingen den første natten, forsvinner en av deltakerne sporløst. Vanligvis liker jeg hennes bøker, men denne ble helt uinteressent for meg dessverre. Terningkast: 2. 




Skygge i snøen av Oriana Ramunno

En nazidoktor som samarbeider med Josef Mengele i Auchwitz i 1943 blir funnet drept. Det er en jødisk gutt som finner liket. Etterforsker Hugo Fischer blir sendt til konsentrasjonsleiren for å etterforske drapet. Der blir han vitne til hva som foregår. En sterk historie. Terningkast: 5.