torsdag 29. august 2024

Å isbade blandt fjellene av Karin Härjegård

Helena får en telefon der hun blir fortalt at ektemannen Martin er utro. Forholdet har pågått i to år, og Helena har ikke hatt noen mistanke. Det viser seg at Martin har hatt et forhold til Pia, som er deres felles kollega. Helenas liv raser sammen, og hun flykter til fjells der hun låner en hytte. Terningkast: 5.



Frels oss fra det onde av Johannes Selåker

En tenåringsjente sender sitt eget selvmord live på Instagram. Hvem er hun? Samtidig skjer det mange sabotasjehandlinger. Journalisten Selma har fått sparken nylig, og jobber nå som firlanser. Da hun ser selvmordsfilmen, får hun mistanke om at det ikke er selvmord, men at det dreier seg om et drap. Dette er første bok i en serien "Blodslinjen". Tenringkast: 5. 




mandag 19. august 2024

Takk, bare bra av Stian Hjelvin Andersen

Oppfølgeren til "En lykkelig familie" av samme forfatter skuffer heller ikke. Fremdeles gjør Bente sitt ytterste for å holde fasaden, selv om det begynner å bli temmelig vanskelig. Hun flykter til familiens hytte i Kragerø etter den fatale bursdagsfeiringen i Antibes. Jeg storkoste meg med denne, og ut i fra hvordan boka sluttet, regner jeg med at vi får en oppfølger til denne og. Terningkast: 6. 



tirsdag 13. august 2024

X av Pascal Engman

Nummer fem i serien holder godt tempo og spenningsfaktoren er høy. Skjebnene til en død fotballfrue, en ensom og utstøtt barneskolelærer, og et ungt idrettstalent fra en belastet bydel flettes sammen. Vanessa blir overtalt til å begynne som etterforsker igjen, og ballen begynner å rulle. Terningkast: 6.

 

onsdag 7. august 2024

Den navnløse arben av Ellen Simensen

I 2000 en junikveld møtes en ungdomssgjeng ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men ei jente blir ustatt for en voldtekt. 16 år senere blir en lege ved en fertilitetsklinikk på Ringerike brutalt myrdet. Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Denne likte jeg veldig godt! Terningkast: 6. 



Den natten av Gillian McAllister

Tre søsken er på familieferie og i løpet av en natt blir alt forandret. Frannie har kjørt på en mann, og sammen med søskene Joe og Cathy, begraer de liket hans. Koste hva det koste vil for å bevare hemmeligheten. Fengende krim! Terningkast: 5.