mandag 23. september 2024

Fanget av B.A. Paris

Amelie har alltid måtte klare seg selv. Hun mistet begge foreldrene sine tidlig i livet, og som ung kvinne dro hun til London for å bygge seg en karriere i et annerkjent magasin for kvinner. Der møtte hun drømmemannen Ned, som hun raskt giftet seg med. Men raskt etter at hun er gift, endrer Ned seg, og hun blir kidnappet og stengt inne på et mørkt rom. Spennene og lettlest krim. Terningkast: 5. 



Aldri være trygg av May Lis Ruus

Siste boka i serien om Lise Lotte skuffer heller ikke. Lise Lotte må rykke ut etter å ha mottatt en bekymringsmelding om et beredskapshjem. Barna som er plassert der, Nilufer og Hamid, ble reddet av mennesksmuglere. Varsleren har sett menn komme og gå om natten. Lise Lotte stusser over dette, fordi paret som bor der er godt skikket. Men når Lise Lotte begynner å pirke på overflaten, begynner fasaden å sprekke. Terningkast: 5



torsdag 12. september 2024

Gjesten av B.A. Paris

Da ekteparet Iris og Gabriel kommer hjem fra ferie, får de seg et sjokk. Laurie, en nær venn, har flyttet inn hos dem. Hun sover i deres seng, bruker klærne til Iris og har ommøblert huset. Lauire har gått fra mannen fordi hun har oppdaget at han har vært utro for mange år siden og har et barn hun ikke visste om. Fengende krim med en finurlig tvist på slutten. Terningkast: 5. 




fredag 6. september 2024

Kvinner som reiser alene av Connie Barr

Sanna står midt i en livskrise. Hun er gift med Peter og de har to nydelige tvillingjenter sammen. Men er Sanna lykkelig? Da hun får sterke følelser for en kollega, stikker hun på ferie alene til en gresk øy for å samle seg. Der sliter hun med å finne ut hvem hun er og hva hun vil. Hun blir kjent med damen som bor på rommet ved siden av, Evelyn, som har dyrket sin kjærlighetsorg i hele sitt voksne liv. Denne var innetier! Terningkast: 5. 



mandag 2. september 2024

Lukk, lukk og lås av Yrsa Sigurdottir

Dette er første bok i Svart-is kvartetten. En mørk og stormfull kveld i Hvalfjordur, bryter en nabo seg inn hos en familien der ingen har sett dem på dagevis. Synet som møter ham, er ikke å begripe. Politiet blir tilkalt, og etterforskeren Tyr blir satt på saken. Dystre hemmeligheter som ikke tåler dagens lys dukker opp. Terningkast: 4.